Мебели и Дизайн

Детска стая

Юношеско обзавеждане Luna

Основните критерии за избор на безопасно и оригинално детско обзавеждане

Кои са най-важните моменти, на които трябва да обърнете внимание при избора на мебели за детска стая?
„Моят дом е моята крепост“ – тази поговорка казва много повече за дома на човек, отколкото може да опишем в една статия. Същото важи и за детската стая – това е личното кътче на всяко дете. Мястото, където то расте, учи се на нови неща, играе и се забавлява от сърце, създава незабравими спомени.
Именно затова изборът на мебели за детска стая е от огромно значение. В тази статия ще се опитаме да Ви помогнем в това предизвикателство.
Най-важният параметър при избора на детски мебели е тяхната безопасност за живота и здравето на детето. Ние, от мебели Текрида сме взели под внимание този критерий при проектирането и създаването на различни мебели на стаята на детето, защото за нас най-важно е то да се чувства комфортно.
Когато избирате детски мебели, обърнете внимание на следните характеристики:
• Екологичност. При производството на легло, маса или друга мебел, която ще е част от детската стая, трябва да се използват само екологично чисти, антикарциногенни и антиалергични материали. Това ще гарантира безопасността на малчуганите.
• Сигурност. Трябва да се обърне особено внимание на сигурността на мебелите по отношение на възможните наранявания. Нестабилността на модулите, тяхната прекомерна лекота или, напротив, тежестта им, изпъкващите остри ъгли – всичко това може да доведе до неприятни последици.
Закръглените ръбове намаляват риска от нараняване на детето по време на игри в стаята. Знаете, че децата са много активни, а няма как да сме 24 часа плътно до тях. Затова, когато избирате мебели за детската стая, избягвайте тези с остри ъгли.
• Надеждност. Всички елементи трябва да отговарят на необходимите оперативни стандарти и изисквания, в същото време да се отличават с издръжливост и дълготрайност.
• Ергономичност. Всеки елемент за обзавеждане да изпълнява определени функции, насочени към нуждите на детето и родителите.
• Естетична привлекателност. Дизайнът на мебелите за детската стая допринася за развитието на фантазията, насърчава игрите или обучението, допринася за хармоничното развитие на личността, както на детето, така и на родителите.
На какво друго трябва да обърнете внимание при закупуването на мебели за детска стая?
В допълнение към безопасността на здравето на детето, трябва да се вземат предвид редица други аспекти. Най-важните критерии за избор на детски мебели са:
Общи размери на целия комплект;
Лекота на използване на всеки отделен елемент;
Естетично привличане на целия набор от детски мебели;
Функционалност на детското легло или друга нужна мебел;
Наличието на допълнителни елементи на интериора, извършени в същия стил.
Също така е изключително желателно детето да участва в процеса на избор на подходящ мебелен комплект. Това ще бъде неговото лично кътче, именно затова малчуганът трябва да се чувства комфортно и да хареса всяка една мебел в стаята си.
Особено важно е мнението на детето при избора на цветове не само за стените на стаята, но и за мебелите, като легло, гардероб, маса, шкафове и бюро. Резултатите от многобройни проучвания са доказали значително въздействие на цвета на околната среда върху психичното и емоционално състояние на детето.

Юношеско обзавеждане LUNA може да разгледате ТУК.

Разгледайте Юношеско обзавеждане от мебели BAYMOB!

Може да поръчате на адрес:

гр. Пловдив, бул. Освобождение №39 (ВИЖ на КАРТАТА)

Бърза поръчка: +359 878 87 17 88

Email: tekrida@abv.bg