ДОСТАВКА

      Доставката на поръчаните стоки се осъществява чрез собствен транспорт или чрез куриер до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България. Доставката е за сметка на Потребителя, освен ако противното не е изрично указано на https://mebeli-tekrida.com/.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА:

Цената на доставката извън посочените критерии, се калкулира индивидуално.

  • За гр. София, при поръчка на стойност над 999,00 лв.
  • За гр. Пловдив, при поръчка на стойност над 699,00 лв.

„ТЕКРИДА“ използва услугите на куриерска фирма Еконт и предлага преференциални цени за своите Потребители. По желание на Потребителя доставката може да се извърши от друга куриерска фирма след изрично направена заявка затова от Потребителя.

Преди изпращане на поръчаната стока, „ТЕКРИДА” има право да се свърже с Потребителя на посочения от него телефон, с цел уточняване на детайли за поръчката и/или доставката.

„ТЕКРИДА“ не носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва до последната проходима точка на сградата на посочения адрес, но не включва разнос до врата. Тя трябва да бъде заявена отделно.

     Доставката се извършва в срок от 7 до 40 работни дни. При извънредни обстоятелства „ТЕКРИДА” си запазва правото да удължава срока за доставка, като своевременно информира за това Потребителя.

Направените поръчки се обработват от 10:00 до 19:00. Заявените след 19:00 поръчки се обработват на следващия работен ден.

Наличните стоки се доставят от куриера в рамките на 3 работни дни.

При плащане по банков път всички срокове текат след заверяването на оказаната договорна сума по сметка на „ТЕКРИДА“.

    Поръчаните стоки се доставят срещу подпис и при плащане куриерът дава документ за извършеното плащане.

При установяване на дефект Потребителят е длъжен да опише констатирания дефект като изиска формуляр от куриера. Ако Потребителят не направи това, се счита, че стоката е получена без дефекти.

При поръчки с наложен платеж Потребителят има право да отвори и прегледа стоката преди да заплати цената.

      Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

        При извършване на международни доставки, приложими са правилата за доставка и получаване на пратки на съответната национална пощенска служба, както и на съответното национално законодателство на държавата, в която се намира получателят на стоките.

Всички импортни такси при внасянето на стоката са за сметка на Потребителя. Потребителят не може да иска възстановяване на цената, ако е отказал да плати импортните такси или да получи пратката.

     „ТЕКРИДА” си запазва правото да променя наличните методи на доставка и плащане и/или условията по тях по всяко време чрез публикуване на наличните методи на доставка и плащане на уебсайта без друго известие.

    Във връзка с промените в Наредба № Н–18 от 2006 г, Ви уведомяваме, че считано от 01.04.2019 г.  Текрида ЕООД  стартира използването на услугата наложен платеж чрез пощенски паричен превод от лицензиран пощенски оператор, предлагана от куриерска фирма Еконт Експрес.

По смисъла на Наредба № Н–18 при този вид наложен платеж търговците се освобождават от задължението да издават касов бон. За направеното от Вас като наши клиенти плащане (събран наложен платеж) Еконт ще Ви издава разписка за пощенски превод. Тази разписка замества касовия бон като разходно оправдателен документ за извършеното плащане.

Повече информация:

Законовото основание за услугата е регламентирано с Наредба № Н–18 от 2006 г, Чл. 3. (1) (Доп. – ДВ, бр. 49 от 2010 г., в сила от 29.06.2010 г., изм. – ДВ, бр. 48 от 2011 г., в сила от 24.06.2011 г., доп. – ДВ, бр. 102 от 2012 г., в сила от 21.12.2012 г., изм. – ДВ, бр. 40 от 2013 г., в сила от 30.04.2013 г.).

Всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършваните от него продажби на стоки или услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от ФУ или касова бележка от ИАСУТД, освен когато плащането се извършва чрез внасяне на пари в наличност по платежна сметка, кредитен превод, директен дебит или наличен паричен превод, извършен чрез доставчик на платежна услуга по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи, или чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги.